Блог

ОСВІТНІЙ ФОРУМ

Шановні колеги!

Кафедра іноземних мов Українського державного університету залізничного транспорту запрошує викладачів іноземних мов та учнів випускних класів шкіл Харківського району прийняти участь в

ОСВІТНЬОМУ ФОРУМІ

WE ARE THE ARCHITECTS OF OUR FUTURE

який відбудеться 20 лютого 2019 з 12:00 до 14:00 за адресою: Український державний університет залізничного транспорту, місто Харків, площа Фейєрбаха 7, корпус 1, аудиторія 1.417

Загальна кількість учасників: 70 осіб

Реєстрація учасників розпочнеться з 11:00 у вестибюлі Університету.

План заходу:

  1. Your success as a reflection of your character
  2. Reshaping the traditional world of professions
  3. Lifelong learning for your skills development
  4. Road map in the world of work: how to start?

Форум «Освіта, що долає кордони»

Щорічно на кафедрі відбувається англомовний форум «Освіта без кордонів». Учасники даного заходу обговорюють щоденні питання освіти та вибору професії, які дуже цікавлять випускників шкіл Харківського району та області.

Пресс реліз

 «Освіта, що долає кордони»

          19 лютого 2018 року в Українському державному університеті залізничного транспорту відбувся щорічний обласний освітній форум, учасниками якого були викладачі кафедри іноземних мов та студенти УкрДУЗТ, вчителі іноземної мови та випускники 11-ти шкіл Харківського району та області. У ході роботи форуму заслухали 35 доповідей.

Загальна кількість учасників – 50 осіб. Унікальність даного заходу полягає у тому, що він англомовний.

Учні випускних класів ознайомились з особливостями сучасної європейської освіти, зокрема можливостями отримання подвійних дипломів. У ході дискусії школярі визначили основні чинники при виборі майбутньої професії з урахуванням перспектив подальшого розвитку економіки України. Випускникам шкіл надали практичні рекомендації по підготовці до ЗНО та подарували комплекти методичних вказівок для відпрацьовування навиків аудіювання. Одна із приоритетних задач даного форуму сприяти удосконаленню у школярів ораторських вмінь та застосування практичних навичок з англійської мови.

Школярі та студенти намітили ряд тем, в обговоренні яких вони зацікавленні перш за все:

  1. Адаптація вищої освіти до Європейських стандартів.
  2. Вибір майбутнього фаху крізь призму сьогодення (огляд професій, які користуються попитом).
  3. Зміни в ЗНО: проблеми та виклики.

Заявки на участь отримано від 11 шкіл Харківської області. Високий рівень підготовки школярів продемонстрували вихованці Південного ліцею Харківської області під керівництвом вчителя англійської мови Петрук Анастасії Ігорівни. За доповідь змістовну доповідь про використання електронних засобів для покращення рівню занять було відмічено вчителя Височанської спеціалізованої загальноосвітньої школи Петренко Яніну Сергіївну.

Керівництво університету та кафедра іноземних мов приготувала цінні подарунки для кращих ораторів – знавців англійської мови. За високий професіоналізм у підготовці учнів нагородили також і вчителів, вихованці яких продемонстрували уміння підтримувати дискусію, вільно висловлювати свою думку та відстоювати точку зору.

Оргкомітет форуму:

Панченко Сергій Володимирович – ректор Українського державного університету залізничного транспорту;

Каграманян Артур Олександрович — проректор Українського державного університету залізничного транспорту;

Колесник Костянтин Едуардович – директор науково-навчального центру гуманітарної освіти Українського державного університету залізничного транспорту;

Нешко Світлана Ігорівна – завідувач кафедри іноземних мов Українського державного університету залізничного транспорту.